Friday, October 16, 2009

TOLONG JANGAN POLITIKAN SUKAN

16 October 2009

Harimau Muda Menanti Azraai

Azraai tinggalkan skuad Kedah


Oleh AHMAD SYAHIR KASSIM | syahir.kassim@kosmo.com.my

SETELAH menjulang Kedah sebagai juara treble bagi dua musim berturut- turut, Mohd. Azraai Khor Abdullah mula berubah angin.

Semalam, Azraai membuat kejutan apabila melepaskan jawatannya sebagai ketua jurulatih skuad bola sepak Kedah.

"Saya sudah menghantar surat meletak jawatan sebagai ketua jurulatih Kedah kepada Setiausaha Kehormat Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), Hamdan Mohamed Khalib tengah hari semalam.

"Beliau (Hamdan) meminta saya menimbang semula keputusan saya itu tetapi saya sudah tekad untuk ber- alih arah," kata Azraai kepada Kosmo! semalam.

Ditanya dengan lebih lanjut mengenai keputusannya untuk meletakkan jawatan, Azraai berkata: "Saya sedih, sama ada mereka (pihak pengurusan) tidak faham tentang bola sepak atau mahu mempolitikkan sukan itu. Saya mencadangkan beberapa nama pemain serangan untuk Kedah tetapi maklum balas yang diberi mengecewakan."

"Real Madrid, satu pasukan yang hebat pun masih mahu mengambil Kaka dan Cristiano Ronaldo. Ini pula Kedah yang tiada pemain seperti itu mahu mengambil penyerang tempatan yang berbakat sahaja tetapi hampa," katanya.

"Apa pun, sebagai anak jati Kedah saya sudah melakukan yang terbaik untuk pasukan. Saya berbangga dengan pemain Kedah dan saya mengiktirafkan mereka antara pemain legenda Kedah," katanya.

Beliau turut berterima kasih kepada penyokong Kedah yang disifatkan antara yang terbaik di negara ini.

"Penyokong memahami kesukaran dan masalah saya. Mereka banyak membantu menjulang Kedah," katanya.

Selepas mengesahkan tiada lagi 'ikatan' dengan Kedah, kini jurulatih berusia 57 tahun itu bakal membuka buku baru dengan melatih skuad muda negara, Harimau Muda mulai 1 November depan.

"Saya telah menerima panggilan telefon daripada kakitangan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) petang semalam yang meminta butiran peribadi dan alamat saya bagi urusan surat tawaran (sebagai jurulatih skuad Harimau Muda).

Azraai menambah, beliau bersyukur kerana permohonannya untuk membimbing skuad Harimau Muda yang akan beraksi pada kempen Liga Super musim depan telah diterima FAM.

"Pada September lalu, saya ada memohon kepada FAM untuk melatih skuad muda negara itu," katanya.

Untuk rekod, Azraai yang mula membimbing Kedah sejak 2004, membantu pasukan itu menjuarai Liga Perdana pada musim 2005/ 2006.

Pada musim 2007 dan 2008, Kedah mencipta sejarah apabila muncul sebagai juara treble dengan meraih Piala Malaysia, Piala FA dan Liga Super selain Azraai dijulang sebagai jurula- tih terbaik sebanyak dua kali.

Namun, pada saingan musim ini, Kedah seakan-akan ditimpa 'bencana' apabila sekadar menduduki tangga ketiga Liga Super, Piala FA (pusi- ngan kedua) dan Piala Malaysia (peringkat kumpulan).

1 comment:

  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

    ReplyDelete